banner-image

  întrebări frecvente - Agriniser

  Често задавани въпроси

  • Какво е Агринайзър

   Агринайзър е електронна платформа за търговия със зърно. Тук продавачи и купувачи могат свободно да публикуват свои оферти, водят преговори и сключват сделки с физическа доставка помежду си.

  • Как да се регистрирам?

   Регистрацията в Агринайзър отнема само 2 минути. Трябва да предоставиш кратка информация за теб и фирмата която представляваш, както и да избереш някои бързи настройки. След това ще получиш достъп да публикуваш оферти, водиш преговори и сключваш сделки в Агринайзър Пазар.

   Виж как да се регистрираш във Видео уроци

  • Защо верифицирате профила ми?

   Искаш да си сигурен, че фирмите с които ще търгуваш в Агринайзър са реални и достоверни? Ние също!

   Нашият екип верифицира бизнес информацията, която си предоставил по време на регистрация и ще се свърже с теб за да потвърди твоя профил. Веднага след това ще получиш пълен достъп да участваш.

  • Колко струва да участвам?

   Агринайзър има за цел да ти помага да получиш по-добра цена за зърното, което търсиш или предлагаш. Платформата не участва в търговския процес и не взема комисиони от сделките.

   За да може всеки да участва пълноценно, предлагаме гъвкави абонаментни планове – месечни и годишни. Научи повече и избери най-подходящия за твоите нужди тук

  • Кой абонамент е най-подходящ за мен?

   Агри Стандарте безплатният ни абонаментен план, с който получаваш базовите функционалности на платформата - можеш да следиш пазара, да публикуваш оферти и да водиш преговори неограничено с продавачи и купувачи от цяла България. Този план дава и 10 дни тест период до пазарните обзори в платформата, които са част от пакета Агри Аналитика. Сключването на сделка в платформата изисква да преминеш на платен абонамент по избор.

   Агри Аналитикае подходящ за тези, които искат да получават най-актуалната информация от местния и международните зърнените пазари. Абонаментът дава достъп до цените на зърното във всеки регион на страната, за износа на продукция от родните пристанища, за състоянието на културите, за световните търгове със зърно, за ситуацията в Черноморския регион и на глобално ниво. Нашите седмични обзори помагат на земеделски производители, преработватели и търговци по-лесно да вземат стратегически решения за своя бизнес.

   Агри Плюс и Агри Експерт ти дават възможност да сключваш сделки неограничено и да търгуваш 100% ефективно. Двата пакета включват Агри Аналитика, но ти дават и много повече.

   Агри Плюсе оптимална възможност да купуваш и продаваш зърно по най-удобния за теб начин. Питаш се какво означава това? Абонаментът ти отключва достъп до контактите на всички участници в пазара, които са избрали да публикуват своите оферти публично. Можеш да преговаряш с тях директно по телефона или пък да им изпращаш предложения анонимно през платформата. Комбинацията от двете опции също е възможна, което ти дава предимството да усетиш пулса на пазара и да бъдеш гъвкав по време на преговори. Можеш да правиш неограничен брой сделки за периода абонамента.

   Агри Експерте идеален избор за тези, които искат максимума. Този абонамент включва всички предимства на платформата. Освен функционалностите от Агри Аналитика и Агри Плюс, тук имаш достъп и до пазарен консултант, от който можеш да получаваш експертно мнение за ситуацията на пазарите във всеки един момент. За да търгуваш 100% ефективно, получаваш пълно управление на твоите оферти и преговори от нашия екип. Продукцията, която търсиш или предлагаш ще бъде ексклузивно промотирана във всички канали на платформата, което увеличава шансовете ти да реализираш успешни сделки.

   Избери своя абонамент още сега тук

  • Какви видове зърно мога да търгувам?

   Можеш да купуваш и продаваш различни видове конвенционално и био зърно. Това включва зърнено-житни, зърнено-бобови, маслодайни и други специфични култури. Ако не намираш продукта който търсиш или предлагаш, свържи се с нас, за да го добавим.

  • Мога ли да купя или продам зърно директно на Агринайзър?

   Агринайзър не е борса за зърно, търговец, брокер или посредник и по никакъв начин не участва в търговския процес. Агринайзър е онлайн услуга, която свързва продавачи и купувачи на зърно, като им дава възможност да водят преговори и сключват сделки, които да реализират извън платформата.

  • Какво означава публикуването на оферта в Агринайзър?

   Когато публикуваш оферта в Агринайзър Пазар, заявяваш своя интерес да водиш преговори с всички участници в платформата. Това не те задължава да продадеш или купиш зърното при първоначално посочените условия. Първо трябва да получиш контраоферта, която можеш да прегледаш, преди да решиш дали да я приемеш, отхвърлиш или пък да продължиш преговорите, като изпратиш нова контраоферта.

  • Kак да публикувам оферта като продавач?

   Ако разполагаш с продукция и искаш да я предложиш на купувачите в Агринайзър Пазар, можеш да публикуваш оферта продавам и да посочиш условията, които търсиш.

   Избери “публикувай оферта” и след това “продавам”. Следвай стъпките и попълни съответните категории:

   • информация за предлагания продукт
   • начин и място на доставка
   • период за изпълнение на физическа доставка
   • сертификат за качество и/или снимка на продукта
   • цена, количество и условия на плащане
   • коментари

   Колкото по-добре опишеш своята оферта, толкова по-вероятно е купувачите да започнат преговори с теб.

   Виж как да публикуваш оферта продавам във Видео уроци

  • Как да публикувам оферта като купувач?

   Не намираш зърното което ти трябва? Публикувай оферта купувам в Агринайзър Пазар и покажи на всички продавачи продукцията, която търсиш.

   За целта, избери “публикувай оферта” и след това “купувам”. Следвай стъпките и попълни съответните категории:

   • информация за търсения продукт
   • начин и място на доставка
   • период за изпълнение на физическа доставка
   • цена, количество и условия на плащане
   • коментари

   Твоята оферта в Агринайзър Пазар се равнява на стотици телефонни обаждания наведнъж.

   Виж как да публикуваш оферта купувам в Видео уроци

  • Какво е публична оферта?

   Можеш да виждаш контактите (фирма, лице за контакт, телефон) на всички продавачи и купувачи в платформата, които са избрали да публикуват своята оферта публично. Това ти дава предимството да договаряш своите сделки по най-удобния за теб начин – директно по телефона или анонимно, чрез системата на Агринайзър.

   Тази функционалност е достъпна за потребители с платени абонаменти Агри Плюс и Агри Експерт.

  • Какво е анонимна оферта?

   Можеш да публикуваш своята оферта анонимно, като по този начин твоите контакти остават скрити за всички участници в пазара. Това ти дава възможност да комуникираш и разменяш предложения директно с продавачи и купувачи през системата на Агринайзър. Така можеш свободно да защитаваш своя търговски интерес и да се свържеш с насрещния контрагент, когато постигнете успешна договорка.

  • Какво е оферта с обявена цена?

   Публикуването на оферта с обявена цена ти дава възможност да посочиш на какви нива ориентировъчно искаш да продадеш или купиш зърно към момента. Това не те задължава да сключиш сделка на посочената цена, тъй като тя и всички други условия в офертата подлежат на преговори. За да сключиш сделка, първо трябва да получиш предложение от продавач или купувач, след което ще можеш да прегледаш и решиш дали да приемеш.

  • Какво е оферта без обявена цена?

   Публикуването на оферта без обявена цена ти дава възможност да купуваш и продаваш зърно, без да посочваш цена към момента. Така обявяваш количеството и параметрите на продукцията, която търсиш или предлагаш, но ангажираш насрещния продавач или купувач пръв да предложи цена. Когато получиш предложение, отново ще имаш възможност да приемеш или да продължиш да преговаряш.

  • Защо да публикувам сертификат за качество и снимка на моето зърно?

   Публикуването на лабораторен сертификат и снимка, дава ясна и визуална информация за качеството на зърното което продаваш. Това прави твоята оферта по-атрактивна за купувачи и увеличава шансовете ти да сключиш сделка, по-бързо и на по-добра цена.

  • Как да привлека интереса на повече купувачи?

   Всеки купувач ще иска да види възможно най-много информация за зърното, което предлагаш за продажба преди да започне преговори с теб. В случай, че не си прикачил сертификат за качество, не се колебай да опишеш показателите на продукцията си в категория “коментари”. Ето какво може да посочиш, ако продаваш пшеница например:

   • Сорт или хибрид
   • Протеин
   • Глутен
   • Хектолитрова маса
   • Падащо число
   • Примеси
   • Покълнали зърна

   Освен това, може да посочиш и други важни за теб условия. Например: възможности за транспорт, период за изпълнение, уточняващи коментари.

  • Защо да започна преговори?

   Най-голямото предимство в Агринайзър е възможността да водиш преговори с продавачи и купувачи на зърно директно. Ако не опиташ обаче, как би могъл да разбереш какви са шансовете ти да стигнеш до успешна сделка?

   Не се колебай да изпратиш контраоферта и да заявиш своя интерес към даден тип продукция. Така можеш да предложиш твоите нови условия, да зададеш въпрос или уточниш допълнителна информация. Освен това, няма ограничение на броя контраоферти, който можеш да изпращаш и получаваш. Това ти дава пълна свобода и възможност да избираш най-доброто предложение за теб.

  • Защо преговорите в Агринайзър са анонимни?

   За да водиш преговори обективно и получиш по-добра цена за зърното, което продаваш или купуваш!

   Публикуването на оферти и воденето на преговори в Агринайзър е напълно анонимно и твоята информация за контакт е 100% защитена. Само след като се договориш успешно и сключиш сделка в платформата, ние те свързваме директно с насрещния продавач или купувач.

  • Как да започна преговори с купувач?

   Агринайзър работи за теб двупосочно. От една страна, можеш да публикуваш оферта продавам в Агринайзър Пазар и да видиш какъв би бил интереса на купувачите към твоята суровина. Освен това, имаш възможност да започнеш преговори и изпратиш своя контраоферта към купувач ако разполагаш със зърното, което търси.

   За тази цел, първо трябва да отвориш интересна за теб оферта купува и да я прегледаш. Следва да избереш “контраоферта”, където ще имаш възможност да посочиш твоите нови условия:

   цена; количество; влага мин. и макс.; реколта; начин и място на доставка; период за изпълнение; условия за плащане; ще може да изпратиш сертификат или снимка на продукцията си; да зададеш въпрос или посочиш допълнителна информация

   Накрая, трябва само да избереш валидност на твоята контраоферта (от 24 до 72 часа) и да я изпратиш.

   Ще получиш известие по имейл и SMS (ако си избрал тази опция), в случай че насрещният купувач изпрати нова контраоферта обратно към теб или пък приеме твоето предложение.

   Виж как да изпратиш контраоферта към оферта купува във Видео уроци

  • Как да започна преговори с продавач?

   За да увеличиш шансовете си да договориш успешна сделка, не се колебай да публикуваш оферта купувам в Агринайзър Пазар и да покажеш суровината, която търсиш. Паралелно с това може да разглеждаш офертите на всички продавачи в платформата и да започнеш преговори, когато намериш продукция от която се интересуваш.

   За целта, отвори и прегледай офертата на продавача. Следва да избереш “контраоферта” и да посочиш твоите нови условия, като можеш да променяш:

   цена; количество; начин и място на доставка; период за изпълнение; условия за плащане; може да зададеш въпрос или уточниш допълнителна информация

   Накрая, трябва само да определиш валидност на твоята контраоферта (от 24 до 72 часа) и да я изпратиш.

   Ще получиш известие по имейл и SMS (ако си избрал тази опция), в случай че насрещният продавач изпрати нова контраоферта обратно към теб или пък приеме твоето предложение.

   Виж как да изпратиш контраоферта към оферта продава във Видео уроци

  • Как да сключа сделка?

   Сключването на сделка в Агринайзър означава успешна договорка между продавач и купувач по условията на конкретна оферта.

   За да сключиш сделка, можеш да обменяш неограничен брой контраоферти с отсрещната страна по дадена оферта. Например:

   Ако си продавач и получиш контраоферта от купувач, би могъл да приемеш неговите условия и да сключите сделка. В случай, че условията по получената контраоферта не те удовлетворяват, ти можеш да отправиш друга контраоферта с твоите условия, които ако купувачът приеме, ще имате успешно сключена сделка.

   Агринайзър свързва продавача и купувача, като споделя тяхната информацията за контакт и точното населено място за вземане или доставка на зърното, така че да могат двете страни да се свържат и реализират договорената сделка.

   Виж как да приемеш контраоферта и сключиш сделка във Видео уроци

  Имаш още въпроси?